10 Nisan 2012 Salı

ALAÇATI OT FESTİVALİ...


Egeliler'in ot sevgisini  bilmeyen yoktur herhalde... Hemen hemen doğada bulunan her yeşil şeyin ya ekşilisini ya da kavurmasını yaparız. Bu sebepten olsa gerek Alaçatı'da son yıllarda bir etkinlik düzenleniyor. Ot Festivali...Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalde geçen yıllarda olduğu gibi değişik otlarla yapılan çeşitli yemeklerin tanıtımı ve yarışması yapılıyor ; kazanan kişi de bir adet altın ile ödüllendiriliyor.









Bu yıl farklı olarak bir de müzik dinletisi  düzenlenmiş. Keman , viyolonsel gibi enstürümanlar kullanılarak yapılan dinleti gerçekten izlenmeye değerdi.








Bu kadar otlardan bahsetmişken ben de naçizane bir tarif vermek isterim sizlere ; pancar sapı kavurması ...
Genelde herkes kök kısmını kullanıp saplarını atar.
Bundan sonra atmamanızı tavsiye ederim ; pişman olmayacaksınız.



Pancarları saplarından ayırın.


Bir miktar zeytinyağında soğan ve sarımsağı kavurduktan sonra ince kıyılmış pancar saplarını da ekleyerek kavurmaya devam edin. 


Kavrulduktan sonra üzerine yumurta kırıp pişene kadar bekleyin.



NOT: Ben yumurtalısını yaptım. Ama yumurta kırmadan önce tabağa alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyerek de yiyebilirsiniz.
Öyle de tadı ayrı güzel oluyor...




Hiç yorum yok: