25 Şubat 2016 Perşembe

BİZİM ÇİKOLATAMIZ ...


Bizdeki çikolatalar biraz sınırlı . Genelde sade , ya da en fazla fındıklı - antep fıstıklı . Şimdi şimdi Eti Karam biraz farklılık katmaya başladı ve gurme serisini çıkardı . Ama bana yine de bana yeterli gelmedi ve kendi ağız tadıma uygun malzemeleri birleştirmeye karar verdim . Tabi İdil de ... Böylece herkes kendi ağzına layık özel çikolatasını yaptı .


Malzeme olarak bitter çikolata , yaban mersini , fındık , siyah üzüm , portakal ve kabuklarını kullandık . Herkes ne istiyorsa onu seçti .


Öncelikle çikolataları ufak parçalara bölüp benmari usulü erittik .


Sonra istediğimiz malzemeleri ekledik . Soldaki İdil ' in ; portakallı ve yaban mersinli . Sağdakiyse benim ; siyah üzüm , fındık ve portakal kabuklu . Dip not : Meyvenin kendisi çok lezzet kattı fakat çikolatanın formunu biraz bozdu . Yani pürüzsüzlüğünü aldı . Ama inanılmaz lezzet verdi . İtiraf etmeliyim ki İdil ' in çikolatası benimkinden çok çok daha güzel oldu :)


Bu arada aslında kalıba koyacaktık . Ama daha sonra kendimiz şekil vermeye karar verdik . Böylelikle her şeyiyle bize ait lezzetli çikolatalarımız oldu .


Hiç yorum yok: